Ugradnja protivprovale i vid. nadzora

SIEMENS


Svijet u kojem živimo je ispunjen pljačkama i kriminalom i to zbog evidentnih razlika koje vladaju u našem društvu. Svakodnevno čitamo u novinama o provalama, pljačkama i drugim vrstama kaznenih djela. Međutim, način kako bi zaštitili naše domove protiv provala i drugih kaznenih djela je ugradnja kućnih sigurnosnih sistema, bilo da se radi o kontroli pristupa, video nadzoru ili alarmnom sistemu.

Alarmni sistemi su jedan od najboljih načina za zaštititu naših domova i obitelji. Kada bi ste instalirali alarm za stanalarm za kuću ili  vašu firmu, upravo ti sigurnosni sistemi u našim domovima, učinit će pljačkaša, provalnika i ostali kriminalce u nedoumici i svoje će kazneno djelo počiniti na objektu koji nema zaštitu.

Alarmni sistemi sa  telefonskom dojavom u ovim su vremenima više od sofisticirani. Isto tako, današnja napredna tehnika omogućuje nam da svojim alarmnim sistemom upraljate internetom. Riječ sigurnost znači stanje vašeg objekta zaštićenog protiv bilo kakve prijetnje, štete, krađe i to objekt zaštićen alarmnim sistemom ili video nadzorom.

Početni alarmni sistemi su opremljeni za otkrivanje požara, protuprovalnim senzorima imaju zaštitne senzore na vratima i prozorima kako bi već u samom startu spriječili upad u vaš objekt. Sofisticiranost sigurnosnih alarmnih sistema varira od početnih alarmnih sistema na više složene alarmne sisteme. Kad osoba neovlašteno uđe u vaš objekt isti ostaje detektovan, alarmni sistem od detektora pokreta dobija signal da je došlo do upada i tada alarmni sistem ulazi u alarmni mod, oglašava se sirena te alarmni sistem kreće u telefonski poziv ili GSM poziv, bilo na vaš broj, na dojavni centar zaštitne službe ili na broj neke druge osobe ili nadležne službe za zaštitu vašeg objekta.

ELEKTROINSTALACIJEU nekim slučajevima, ukoliko alarmni sistem pomoću detektora požara detektuje vatru unutar vašeg objekta, alarmni sistem iz sigurnosti pokreće alarm, sirenu za uzbunjivanje te alarm obavijestiti osobe koje su se u tom trenu našle u objektu te isti pokreće sprinkler sisteme za gašenje požara. Za vatrodojavnu ili plinodojavnu situaciju koristimo vatrodojavne centrale i detektore te plinodojavne centrale i detektore.
Najvažniji aspekt u postavljanju alarmnog sistema je sigurnost doma te da vas isti štiti od provale, požara, trovanje ugljenim monoksidom te da u trenu reaguje kako bi vaš dom ostao zauvijek siguran.

Funkcija sistema video nadzora je obezbeđivanje informacija korisniku radi adekvatne reakcije, kao i arhiviranje informacija radi  eventualne naknadne istrage. Najčešće se primjenjuje u svrhu nadzora u radu sa gotovim novcem u bankama, mjenjačnicama, zaštiti od krađe kupaca, zaposlenh lica i dostavljača, nadzora vitalnih procesa proizvodnje, utovara i  istovara robe, nadzora  spoljašnjih prostora, otvorenih skladišta i parkirališta. VIZ zaštita Vam nudi široku paletu kamera, snimača, monitora i ostale opreme vezane za video nadzor.

Alarmi sistemi se ugrađuju u sve vrste objekata, bez obzira na njihovu veličinu i namjenu.

Svakodnevnim razvojem i napretkom kroz tehniku, danas ste u mogućnosti zaštititi objekt alarmnim sistemom po mjeri, od standardnih detektora za pokret s opcijom za kućne ljubimce, magnetnog detektora za vrata i prozore, detektora loma stakla, vanjskih detektora, barijera, detektora dima, detektora polave, šok detektora i mnogih drugih, a izvode se žičano ili bežično.

Bežični sistemi su pogodniji za kuće i stanove gdje kupci najčešće ne žele nikakve dodatne građevinske radove u smislu provlačenja kablova, kanalica.

Žičani sistemi se najčešće koriste za veće i profesionalnije sustave, poslovne prostore, skladišta, hale i zahtjevnije prostore.

Protuprovalni sistem sastoji se od sljedećih elemenata:

Alarmna centrala - upravljačka jedinica sistema sa integriranim pozivnikom.

Tipkovnica - služi za uključenje i isključenje alarmnog sistema.

Detektori - raznih vrsta i primjena za detekciju alarmnih situacija.

Sirena - unutarnja i vanjska za zvučnu i vizualnu signalizaciju alarmne situacije.

VIDEONADZORŠta vam nudimo ...

UGRADNJA I PRODAJA SISTEMA


Dome kamera za video nadzor

Kamere za video nadzor sluze za unutrasnju montazu, nalaze se u plasticnim kucistima mogu imati fiksnu ili varifokalnu optiku od 2.5 do 12 mm.


kamere za nočno snimanje

IR kamera sa 42 IR diode dometa do ~ 30 m, 1/3"SONY SUPER HUD CCD; 700 TV linija, osetljivost od 0.3Lux / F2.0, vodootporna IP67, fiksni objektiv 4.2 mm 12Vdc, 340 mA, u kompletu sa metalnim nosacem


Anti vandal kamere

Anti vandal kamere za video nadzor su izradjene od veoma izdrzljivih materijala (Metala i armiranog stakla) sto sprecava ostecenja, sabotazu i cupanje. Mogu biti sa IR diodama ili bez, koriste se za vioko rizicna nezasticena mesta koja su na dohvat ruke.


Skrivene mini kamere

Dolaze u raznim oblicama i velicinama, sa zvukom ili bez. Skrivene mogu izgledati kao alarmni senzor, pozarni senzor, olovka, dugme, diktafon… Mini kamere poseduju pinhole ( Igla) objektiv tako da ih je moguce sakriti na razne nacine jer sve sto se na kraju vidi je rupa preseka 1 mm kroz koju ona u stvari gleda

planiranje

Protuprovalni sistemi postali su dio obvezne opreme objekata svih namjena. Njihova je funkcija preventivna i aktivna zaštita osoba i imovine sa naglaskom na usporavanje i onemogućavanje neovlaštenog ulaska u štićeni prostor. Jednostavno rukovanje, komunikacija te atraktivan dizajn čini ove sisteme diskretnim i nezamjenjivim. Kvalitetno ugrađen i redovito održavan protuprovalni sistem minimalno je ulaganje sa nemjerljivim povratom.