SERVIS I PRODAJA VATROGASNE OPREME

Naš tim u poslovnoj jedinici servisa

Našu kvalitetu i kompetentnost potvrđujemo i kroz referentnu listu već izvedenih radova i usluga iz oblasti.

Rukovodilac servisa

Janković Goran     Tel: 066 710 512

Serviser

Marjanac Arsenije   Tel: 066 848 111

Serviser

Božić Sergej   Tel: 065 216 080

Vatrogasni aparati koriste se za gašenje požara na putničkim automobilima (S-1, S-1A), kombi vozilima (S-2, S-2A) i teretnim vozilima do 2t (S-3, S-3A). Za gašenje požara na kamionima, autobusima, cisternama, lokomotivama, benzinskim pumpama, u industrijskim objektima, magacinskim i drugim radnim prostorijama, kao i stambenim zgradama koriste se aparati S-6, S-6A, S-9 i S-9A. ….. itd.

Sprinkler sistemi

Sprinkler sistemi automatski se aktiviraju na pojavu požara. Dostizanjem određene temperature, dolazi do prskanja staklene ampule i omogućava se gašenje vodom koja je u instalaciji pod stalnim pritiskom. Voda se raspršuje u fine čestice i gase nastali požar. Jedna instalacija može da služi za zaštitu više zona. Ukoliko su prostorije koje se štite izložene mrazevima, koristi se suvi sprinkler sistem. ….. itd.  

Hidrantska mreža za gašenje požara je skup cjevovoda, uređaja i opreme kojima se voda od sigurnog izvora dovodi do štićenih prostora i građevina. Gašenje vodom preko hidrantskog sustava se koristi kada je požar već proširen na veći dio građevine, a električna energija je isključena. Osnovna podjela prema smještaju daje dva oblika: unutarnja hidrantska mreža, vanjska hidrantska mrežai ….. itd. 

Vatro dojavni sistemi

Usluge pravljenja idejnih rješenja i izrade glavnog projekta, preko isporuke opreme, montaže i puštanja u rad. vatrodojavnih sistema, protivprovale, kontrole pristupa, video nadzora, detekcije tehničkih gasova, sistema za automatsko gašenje požara, sistemi za glasovno uzbunjivanje, management sistema tehničke zaštite, sistemi bolničke signalizacije, sistema tehničke zaštite prema zahtjevu kupca i ostalih sistema protiv požarne zaštite

Trebate pomoć ili tražite jednu od naših poslovnih jedinica:

Scroll to Top