ZAVOD EKOLOGIJE I RUDARSTVA

Nudimo vam tehnološka rješenja visokog kvaliteta iz oblasti ...

Ekologija i rudarstvo

Postoji mnogo različitih načina na koje može da se zaštiti ekologija. Većina ih već postoji ili su u procesu nastanka sada kada svet počinje da shvata važnost boljeg upravljanja ekologijom. Tri glavna načina zaštite ekologije su:

Očuvanje – zaštita je kada se ekologija čuva od štete tako što se izdvoji kako se na nju ne bi moglo uticati. U SAD su mnogi glavni državni i nacionalni parkovi zaštićena područja. Možete da posetite samo određena mesta u parku, dok su druga područja nedostupna zbog zaštite tamošnje ekologije.
Propisi – Propisi poput Zakona o zaštiti prirode i drugih zakona pokušavaju da postave ograničenja za vrste poremećaja, nastalih čovekovim delovanjem uzrokovanim ekspanzijom, istraživanjem ili industrijalizacijom, koji mogu da se dogode. Cilj je ograničiti poznati uticaj na prirodnu ekologiju radi očuvanja i održavanja resursa od kojih čovečanstvo zavisi.
Zamena – Ova vrsta zaštite je dvostruka. U područjima u kojima je propisima dopušteno uklanjanje zaštite, kompanije mogu da plate da se zaseje ili da bude zaštićeno novo područje kako bi pokušali da vrate ravnotežu. Drugi aspekat zamene je potraga za veštačke supstance koje mogu da zamene prirodne resurse. Jedan primer toga je potraga za održivom alternativnom energijom umeto fosilnog goriva.

Trebate pomoć ili tražite jednu od naših poslovnih jedinica:

Scroll to Top