Vodom iz hidranta peru mašine, blato i šljunak ostavili po ulici

 

Da u Bijeljini skoro ništa nije po zakonu i da se sve radi u dogovoru sa vlastima pokazuje i primjer upotrebe hidranta u naseljenom mjestu nadomak centra, kako bi se oprale radne mašine.

I to najvjerovatnije bez ikakve dozvole i konkretnog razloga.

 

Naime, sugrađani koji žive u ulici 18. novembra jutros su zatekli ispred svojih dvorišta mulj i blato. Razlog, firma koja održava puteve prala je mašine i stanovnicima te ulice ispred dvorišta napravila haos.

Kako je jedan od stanara rekao, radnici su koristeći gradski hidrant, uz veliku količnu vode sapirali blato i šljunak sa dva valjka i jednog bagera, pa je sva ta voda umjesto u kanalizacionu mrežu završila ljudima pred vratima. 

“Ovo nema smisla. Ljudi peru mašine ispred mog prozora i ulaza u kuću. Da su posle toga bar počistili mulj i smeće koje je ostalo”, rekao je jedan stanovnik te ulice. 

Takođe mještani ove ulice su nam rekli da su pozvali Komunalnu policiju i građevinsku inspekciju, kako bi prijavili slučaj. 

Portal InfoBijeljina iz bijeljinskog Vodovoda saznaje da firme prethodno treba da traže dozvolu kako bi koristili hidrante.

“Uobičajeno je da svaka firma smije koristiti našu mrežu, ali po pravilu bi trebali da se prijave i traže dozvolu, sem u izuzetnim situacijama kada je požar u pitanju”, rekli su nam u Vodovodu. 

Dodaju i da na hidrantu prethodno mora biti uklonjena plomba koja zaključava i sprečava njegovo korištenje. 

Oni najvjerovatnije dozvolu za konkretno taj hidrant i za današnju upotrebu nisu imali. Kako nezvanično saznajemo u pitanju je firma BUK promet koja je bliska Gradskoj upravi pa oni, po svemu sudeći i ne trebaju nikakve dozvole. 

Izvor: infobijeljina.com

Podjelite članak … kliknite na jednu od ikonica !!!

Scroll to Top