Osam radnika poginulo na radu u prošloj godini u RS

U Republici Srpskoj (RS) u prošloj godini dogodilo se osam smrtnih i 87 težih povreda na radu, podaci su entitetskog Inspektorata.

Kao najrizičnije djelatnosti izdvajaju se građevinarstvo, te šumarstvo i drvna industrija.

Inspekcija rada u RS je u 2017. godini u oblasti zaštite na radu izvršila 2.156 kontrola i u 875 slučajeva utvrđene su nepravilnosti, dok su zbog počinjenih prekršaja izrečene kazne u vrijednosti od 413.600 KM.

Uprava za inspekcijske poslove, Sektor inspekcije rada i zaštite na radu, u protekli mjesec u RS je provodila kampanju pod nazivom “Gradimo sigurno-radimo bez rizika”.

Cilj kampanje je podizanje svijesti o značaju poštivanja, unapređivanja i primjenjivanja mjera zaštite i zdravlja na radu pri izvođenju građevinskih radova, s posebnim akcentom na radove na visini.

Teške povrede na radu ili povrede sa smrtnim ishodom u sektoru građevinarstva u većem broju se dešavaju i kod malih poslovnih subjekata koji su se specijalizirali za izvođenje određenih faza završnih radova u građevinarstvu, kao što su krovopokrivački radovi, limarski, fasaderski, molerski, instalacioni radovi i slično.

Podjelite članak … kliknite na jednu od ikonica !!!

"VIZ Zaštita" d.o.o. Banja Luka

Scroll to Top